Det kommer mer kultur till Wira Bruk!


23-24 och 30-31 Maj, 6-7 och 13-14 Juni 

Länsmansgårdens Antik- & Designboden gästspelar i Wira.
Historiska föremål i historisk miljö! Fynda gamla och trendiga prylar i vår Kulturstuga.
Njut av brukets märkliga omgivning samt handla på ett hållbart sätt!

19 juni – 26 juni

Återbrukskonst med svenska motiv av Esther Kalo (konsthantverk, porslinsmåleri, stickar och virkar i i 100% mjukaste ull).

27 juni – 3 juli

Keramik vecka med krukmakare från trakten. Åsa Olofsson från Långbacken med sina kollegor fyller i Kulturstugan med dekorerade bruksföremål i lergods. 

4 juli – 10 juli 

”Penseldrag & hammarslag” av Familjen Lundberg. Maken spikar rustika gammaldags lådor i trä och frun dekorerar dem med fina målningar: 

11 juli – 17 juli

Wirabor bidrar med sina lokala alster i årets kulturprogram den fjärde veckan. Mor och dotter smyckar Kulturstugan med äkta kärlek och även sin passion till konst.

18 juli – 24 juli

Den tredimensionella vinkel kommer upplysas i Kulturstugan av konstnärer från 3D-gruppen inom Roslagsmålarna – allt ifrån textil, lera, metall och återbruk.

25 juli – 31 juli

Med ”Magi i livet” kommer två kompisar och duktiga konstnärer Sonja Flykt och Anna Amgren till Wira Bruk. Det blir i form av akryl, digitalretuchering och och foto.

1 augusti – 9 augusti

Konsthantverkarna på Länsmansgården (från Åkersberga) tillbaka till Wira! Gruppen består av lokala kreatörer som arbetar med naturliga material och återbruk. Här blir inget det andra likt! Alla alster har spår av handens arbete. Allt är närproducerat och kommer i dina händer utan långa transporter. Keramik, träslöjd, återbruk, stickat och smycken.


Sagolika Wira som bjuder på storslagen natur och mäktig historia präglas även med egna konst- och hantverksutställningar.