Kulturstugan är ett lokalt galleri som ligger i Wira Bruk.
En vacker plats att visa upp sina alster!

Lite mer historia om själva Bruket:

Har du någonsin varit i Wira Bruk?

  • Wira är en liten pittoresk by med en mäktig historia som ligger i södra Roslagen (mellan Norrtälje och Åkersberga, i närheten av Ljusterö men på fastlandet). I byn finns bevarande 1600-tals smedjor, museum, konstsmidesbutik och restaurang.
  • Vacker natur, kultur och historia lockar många besökare (speciellt nu, i coronatider när många väljer hemestra istället för att åka utomlands).
  • Det är ca 100 – 300 gäster om dagen som kommer till Wira under öppettider (dagligen på sommaren och alla helger åter runt), lite beroende förstås på väder, lönehelg, fotbolls-VM och annat. Ofta blir det en halvdagsutflykt för wira-gäster så vi försöker ordna fler roliga arrangemang som man kan fresta sig på plats.

I detta sammanhang passar ett Galleri alldeles utmärkt i Wira, den ursprungligen hantverkarbyn med anor för egna skapelse. Mer kultur till Wira Bruk, helt enkelt! En konceptuell plats, där kan alla kreatörer (helst) från trakten ställa ut sitt verk.

Från en ide till verklighet:

År 2019 ersatte Wira Kulturstugan en annan gammal verksamhet i Bruket – f.d. Kaffestugan som stod rätt länge ödslig och tom sedan restaurangverksamhet har flyttat till Tingshuset. Så på det viset blev det alldeles naturligt att ett nytt spännande och social projekt utbytte den gamla mötesplatsen i byn.

Sedan dess har Galleriet öppet varje sommar och även extra tiden på höst och vår. Det är många lokala konstnärer och hantverkare men också författare, sångare och andra kreatörer från trakten som har gästat i Wira. Många som kommer tillbaka.

Konstnärer, hantverkare och andra kreativa skapare är varmt välkomna att visa upp och sälja sina alster i Kulturstugan!

Vill du hyra Kulturstugan? Läs mer om villkor via länken: ”Till utstallare

💕 Hjärtligt välkommen till Kulturstugan som en ny medarbetare eller en gäst!