Kulturstugan är ett lokalt galleri som ligger i Wira Bruk.
En vacker plats för att visa upp sina alster!

Mer om Wira

  • Wira är en liten pittoresk by med mäktig historia, som ligger i södra Roslagen (mellan Norrtälje och Åkersberga, i närheten av Ljusterö men på fastlandet). I byn finns bevarande 1600-tals smedjor, museum, konstsmidesbutik och restaurang.
  • Vacker natur, kultur och historia lockar många besökare (speciellt nu, i coronatider när många väljer hemestra istället för att åka utomlands).
  • Det är ca 100 – 300 gäster om dagen som kommer till Wira under öppettider (dagligen på sommaren och alla helger åter runt), lite beroende förstås på väder, lönehelg, fotbolls-VM och annat. Ofta blir det en halvdagsutflykt för wira-gäster så vi försöker ordna fler roliga arrangemang som man kan fresta sig på plats.

I detta sammanhang passar ett Galleri alldeles utmärkt i Wira, en by med anor för högklassigt hantverk och egna skapelse. Mer kultur till Wira Bruk, helt enkelt! En konceptuell plats, där alla kreatörer (helst) från trakten kan ställa ut sitt verk.

Från ide till verklighet:

År 2019 ersatte Wira Kulturstugan en annan gammal verksamhet i Bruket – f.d. Kaffestugan som stod rätt länge ödslig och tom sedan restaurangverksamheten har flyttat till Tingshuset. Så på det viset blev det väldigt naturligt att ett nytt spännande och socialt projekt utbytte den gamla mötesplatsen i byn.

Sedan dess har Galleriet öppet varje sommar och även extra tiden på höst och vår. Det är många lokala konstnärer och hantverkare men också författare, sångare och andra kreatörer från trakten som har gästat Wira. Många som kommer tillbaka :).

Vill du hyra Kulturstugan? Läs mer om villkor via länken: ”Till utstallare

💕 Hjärtligt välkommen till Kulturstugan som en gäst eller vår nya medarbetare!