Kristi himmelsfärdsdag och helg

Utställning i Kulturstugan

18, 20 och 21 Maj – Torsdag, Lördag och Söndag

Konstnär Kerstin Mattsson

Född i Boden 1945. Numera bor och är verksam i Stockholm. Har målat sedan 1998 då omständigheter i livet gjorde att hon fick tillgång till egen tid och möjlighet att upptäcka glädjen i att skapa. 15 år bodde på landet, på Vätö. Inspirerad av naturen runt omkring hittade lugnet och tiden att utveckla sitt måleri och många av hennes bilder kom till där. Tycker om att måla snabbt, lager på lager, så hennes favoritmedium är akryl, har även börjat utforska akvarellen. Bilderna hon målar kommer till genom en meditativ, intuitiv process där hon helt och fullt går in i skapandet. Utmaningen är att följa processen och se vad bilderna har tänkt att bli. Med sin konst vill hon beröra och skapa en stämning. Så hon kallar sina bilder Inre och Yttre landskap. Har deltagit i ett flertal utställningar runt om i Sverige och Danmark. Kollamer på www.kerstiniroslagen.se

Konstnär Eva Pettersson

Uppvuxen i Västmanland, men med rötterna i Roslagen, bor sedan början av 1980-talet i Täby. Tecknade under skoltiden men när sedan fick färger och penslar i 50-årspresent började hon måla akvarell och har också provat på akryl. Akvarell är det hon trivs bäst med. Under åren har Eva gått ett antal olika kurser och utbildningar för bl a Ann-Sofi Englesson, Maria Ginzburg, Siri Öryd och Cindy Briggs (online, Utah, USA).

Utställningar: Arninge Golfklubb, Täby – 2008 Biblioteket, Täby Centrum – 2009, Konsthelg i Täby Centrum – 2009, Wallinska Galleriet, Norrtälje – 2011, 2012 och 2014, Galleri Ensta Krog, Täby – 2018, 2019 och 2021, Galleri Ekan, Öregrund – 2019 och 2021.

Medlem i Norrtälje Konstförening, Roslagsmålarna, Akvarellsällskapet Spray.