Esther`s Verkstad öppnar i Wira

Bruksföremål, återbrukskonst, måleri och textilier.

Inspirerad av vår tid och med minnen från det förflutna.

Återbrukskonst eller SecondLife Artcraft ligger i tiden. Men saker måste inte vara begagnade eller solkiga. Det viktigt för Esther att det är vackert, ljuvligt, funktionellt och gärna bär en historia.
Klädesplagg såsom förklädet har en lång historia, likaså en gammal pigtittare från mormors bod. Någon har haft det på sig, bakat bullar till sina barn i det och speglat sig i pigtittaren vid morgonens toalettbestyr.
Esther vill ge gamla mönster, former och föremål ett nytt liv så att vi kan glädjas åt gamla former i ny tappning.

I denna värld av överskottsmaterial finns en hel del nyvärdigt material att ta vara på och förädla.
Överskottspartier av porslin och stengods som ju är till bruk blir vackert handmålade i former och blomsterdekorationer med minnen från förr, kanske de påminner om rosenmåleri eller dalamåleri. Vackra färgskalor i allmogekulörer ger gamla bruksföremål ett nytt liv som platsar i moderna hem.

I hela sitt liv har Esther drivits av att skapa, på olika sätt, i olika material. På allvar började det hemma i köket, i Roslagen där hon bor med sin familj, med måleri och dekor. I sin hembygd verkstad renoverar, syr och målar hon bäst hon vill. Den största glädjen är när sakerna hittar nya hem och kan glädja någon annan.

Verkstan växer i sin egen takt ju fler idéer som kommer, så vi får se vart det hela tar vägen. På sommaren flyttar Esther med skapandet till Wira, då fungerar den unika miljön i bruket som underbar inramning till hennes föremål.

Läs gärna mer info om Esther på hennes hemsida www.kalo.nu och kom så klart till Wira Bruks Kulturstugan. Välkommen!

Utställnings datum 10 – 23 Juli 2021.